miercuri, 19 august 2015

Lumânare decorativă din gel "Ascuțitoare cu creion"





Această lumânare face parte din categoria "Lumânări din gel", categorie ce conține modele pe care le putem exectua într-o variată gamă de culori și arome.

Detalii produs

Înălțime  9cm
Diametru  5,4cm
Greutate  265g
Timp de ardere  18 ore
Culoare  Bleu
Aroma  Fresh Air

Mai multe informații

Info:

O ascuțitoare este un obiect cu care se face vârf creionului prin eliminarea materialului lemnos din jurul minei. Ascuțitorile pot fi operate manual sau cu ajutorul unui motor electric.

Se poate afirma cu destulă certitudine că instrumentele de scris sunt folosite de multă vreme, deşi nimeni nu poate şti cu exactitate când a fost inventat primul dintre ele. Totuşi, o descoperire făcută în 1564 în Anglia, un depozit cu cel mai pur grafit din lume, într-o mină din apropiere de Borrowdale, este considerată momentul naşterii creionului din zilele noastre. Acea mină a fost exploatată timp de aproape trei secole, o parte din producţia rezultată fiind folosită pentru confecţionarea creioanelor numite pe atunci “pietre pentru însemnare“. Aceste creioane primitive erau de fapt nişte bucăţi de grafit tăiate sub forma unor mici baghete cu colţuri drepte, care lăsau la fel de multe urme şi pe hârtie şi pe mâinile celui ce le folosea. În Anglia şi Germania, baghetele respective au fost învelite ulterior cu sfoară, obţinându-se un fel de creioane, iar în final s-au introdus în scobituri realizate în suporturi înguste din lemn.

Datorită utilizării din ce în ce mai numeroase a grafitului în industrie, resursele s-au epuizat destul de repede, în condiţiile în care cea mai mare parte a materiei prime provenea din mina din Borrowdale. Spre sfârşitul secolului al XVIII-lea, mina era aproape epuizată, iar preţioasele cantităţi de grafit rămase se foloseau în producţia de creioane, acestea ajungând o raritate. În încercarea de a reduce conţinutul de grafit din creioane, chimiştii au testat mai multe materiale. Prima combinaţie ce a dat rezultate a fost un amestec de pulbere de grafit şi de argilă moale, ars într-un cuptor. Acest proces, descoperit de francezul Nicolas-Jacques Conte în anul 1795, rămâne, cu mici modificări, la baza industriei contemporane de fabricare a creioanelor.

În zilele noastre sunt produse anual milioane de creioane de aproape orice culoare şi duritate şi sunt proiectate pentru a fi folosite pe aproape orice tip de suprafaţă.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține o ascuțitoare și un creion.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%



Pentru detalii legate de preţ, livrare şi modalităţi de plată vă așteptăm în magazinul nostru ArtCandle.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu