luni, 24 august 2015

Lumânare decorativă din gel "Cană de cafea"




Această lumânare face parte din categoria "Lumânări din gel", categorie ce conține modele pe care le putem exectua într-o variată gamă de culori și arome.

Detalii produs

Înălțime  8,5cm
Diametru  7,5cm
Greutate  350g
Timp de ardere  15 ore
Culoare  Transparent
Aroma  Vanilie

Mai multe informații

Info:
Savurosul stimulent are o istorie la fel de bogată ca și gustul care l-a consacrat. Triburile autohtone din Africa măcinau boabele nedecorticate și amestecau pasta cu grăsime animală până ce obțineau niște bile pe care le consumau războinicii. Efectul stimulator al cafelei a fost asociat de multe ori cu un anumit extaz religios, practicat de vraci și preoți.
O legendă de pe la 1400 ne relatează cum un păstor pe nume Khaldi a remarcat vioiciunea caprelor din turma sa după ce acestea au consumat fructele roșii dintr-un tufiș salbatic. El însuși gustă fructul și se simte revigorat. Niște călugări, văzându-l dansând cu caprele, fierb misticele boabe pentru a-i ajuta să stea treji noaptea pentru ceremonii. O altă poveste ne spune că un derviș a fost exilat în deșert. Pe când mergea fară țel, o voce îi șoptește să consume fructul, pe care încearcă în zadar să-l înmoaie în apă. Bând pur și simplu lichidul, crede că este un semn de la Allah că a supraviețuit și recomandă tuturor rețeta.
În Europa cafeaua ajunge prin portul Veneția, nodul comercial cu negustorii arabi. Popularitatea și-o câștigă în momentul în care este oferită ca alternativă la băuturile reci. Mulți europeni deprind acest obicei în timpul călătoriilor. În secolul al XVII-lea, când olandezii domină comerțul naval, se introduce cultivarea la scară largă în Indonezia, Java, Sumatra, Sulawesi și Bali. Odată ce francezii aduc o plantă de cafea în Martinica, cafeaua ajunge și în America Latină. Motivul pentru care Brazilia este astăzi cea mai mare producătoare de cafea este o boală care s-a răspândit în culturile asiatice în secolul al XIX-lea, care le-a compromis. Cât despre Africa, plantatorii britanici reintroduc cultivarea sa aici, după primul război mondial.
Lumânare decorativă din gel transparent ce conține o cană de cafea asezata pe boabe de cafea.
Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră.
Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.
Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%



Pentru detalii legate de preţ, livrare şi modalităţi de plată vă așteptăm în magazinul nostru ArtCandle.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu